ДІАГНОСТИКА ГОТОВНОСТІ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ДО ЕКОЛОГІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В ПОЗАКЛАСНІЙ РОБОТІ - Ляховський, Ярослав (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2026)
У статті досліджується проблема діагностики рівнів готовності майбутніх учителів до екологічної діяльності в позакласній роботі. Обґрунтовано структуру готовності як інтегрованого особистісно-фахового утворення. Визначено критерії та показники її сформованості: мотиваційно-ціннісний, когнітивний, операційно-діяльнісний та рефлексивний. Схарактеризовано рівні готовності (початковий, середній, достатній, високий). Описано комплекс діагностичних методик та представлено результати констатувального етапу педагогічного дослідження.