ЕФЕКТИВНІСТЬ ІМЕРСИВНИХ ТЕХНОЛОГІЙ У ДОСЛІДНИЦЬКОМУ НАВЧАННІ ФІЗИКИ ТА АСТРОНОМІЇ: ДОСВІД РОБОТИ З ПЛАТФОРМОЮ LABSTER - Решітник, Юлія; Ільніцька, Катерина (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2026)
У статті обґрунтовано дидактичні можливості імерсивної освітньої платформи Labster для організації дослідницького навчання з фізики та астрономії. Здійснено теоретичний аналіз підходів до використання віртуальних лабораторій та узагальнено практику їх впровадження в освітній процес. Проаналізовано функціональні можливості платформи та розкрито її дослідницький потенціал (на прикладі симуляції фотоелектричного ефекту). Запропоновано методику організації дослідницького навчання, що охоплює основні етапи наукового пізнання, а також окреслено ефективні моделі використання платформи.