ЗМІСТОВА СКЛАДОВА СУЧАСНОЇ НЕФОРМАЛЬНОЇ ОСВІТИ ДОРОСЛИХ - Самодумська, Олена (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2018)
У статті обґрунтовано особливості змістової складової сучасної неформальної освіти дорослих з урахуванням системного, порівняльного і компетентнісного підходів. Схарактеризовано зміст неформальної освіти дорослих на теоре-тичному, нормативно-правовому та методичному рівнях. Проаналізовано понятійний тезаурус змісту загальної середньої, вищої, професійно-технічної, освіти дорослих, виявлено відмінні особливості змісту неформальної освіти дорослих. Розкрито якісну складову змісту неформальної освіти дорослих через виокремлення основних груп: пізнавальна, соціальна, лінгвістична, технологічна, цифрова, підприєм-ницька, загальнокультурна, здоров’язбережувальна.