ФОРМУВАННЯ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ ОСОБИСТОСТІ ЯК ГОЛОВНА МЕТА ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ - Маєвський, Микола (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
Стаття присвячена формуванню фізичної культури особистості як основній меті фізичного виховання студентської молоді. Зокрема, розкривається рівень розвитку особистої фізичної культури молоді, рівень фізичної підготовленості студентів, рівень мотивації до формування фізичної культури особистості. Проаналізовано вплив традиційної системи освіти на формування фізичної культури особистості молодого покоління. Визначено, що фізична активність студента є основним чинником збереження й зміцнення здоров’я, це універсальний засіб профілактики захворювань. Встановлено, що рухова активність позитивно впливає на становлення і розвиток всіх функцій центральної нервової системи, сили, рухливості й врівноваженості нервових процесів.