ОСОБЕННОСТИ РЕЛИГИОЗНОГО ВОСПИТАНИЯ Э. ВОЙНИЧ - Митягина, С. (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті робиться спроба виявити особливості релігійного виховання, отриманого видатною англійською письменницею і перекладачем Е. Войнич, та його вплив на вибір тематики її літературних творів. Робиться висновок, що релігійна тематика проходить червоною ниткою крізь всю творчість письменниці завдяки, зокрема, отриманим у дитинстві знанням різних християнських доктрин. The article presents an attempt to define peculiarities of the religious education that E. Voynich, an outstanding English writer and translator, received in her childhood. The author also tries to trace its influence on the writer’s choice of themes for her novels. She comes to the conclusion that religious issues are present in all Voynich’s works thanks to her knowledge of different Christian doctrines.