ШЛЯХИ ФОРМУВАННЯ ГРОМАДЯНСЬКОЇ КУЛЬТУРИ СТУДЕНТІВ У ПРОЦЕСІ ВИВЧЕННЯ СУСПІЛЬСТВОЗНАВЧИХ ДИСЦИПЛІН - Мохнюк, Руслан (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
Статтю присвячено розгляду питань формування громадянської культури студентів. Висвітлено різні підходи до розгляду цієї проблеми у науково – педагогічній літературі і на цій основі визначено поняття громадянська культура студентів у контексті загального значення поняття культури, розкрито шляхи її формування як особистісного психічного новоутворення, що формується у процесі навчання у ВНЗ. Виокремлено необхідні для ефективного розв’язання завдання форми і методи навчання. Статья посвящена рассмотрению вопросов формирования гражданской культуры студентов. Раскрыто разные подходы к рассмотрению этой проблемы в научно – педагогической литературе и на этой основе определено понятие гражданская культура студентов в контексте общего понятия культуры, раскрыто пути ее формирования как личностного психического новообразования, которое формируется в процессе обучения в ВУЗе. Выделено необходимые для эффективного решения задачи формы и методы обучения. The article presents theoretic generalization and new approaches to the process of formation of university students’ civic culture as an independent pedagogical problem. It includes the analysis of the problem in science literature. The ways of development of such culture of students are outlined and characterized.