ФОРМУВАННЯ СОЦІОКУЛЬТУРНОЇ КОМПЕТЕНЦІЇ МАЙБУТНІХ ЕКОНОМІСТІВ ЗАСОБАМИ ВИКОРИСТАННЯ МАТЕРІАЛІВ ЗМІ НА ЗАНЯТТЯХ З ФРАНЦУЗЬКОЇ ЯК ДРУГОЇ ІНОЗЕМНОЇ МОВИ - Романенко, О. (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті розглянуто проблему формування соціокультурної компетенції студентів економічних спеціальностей на заняттях з французької мови. Відзначено, що використання продукції сучасної французької преси значно інтенсифікує навчальний процес. Наведено переваги застосування автентичних джерел, визначено особливості використання текстів статей, рекламних слоганів та фотографій з матеріалів сучасної французької періодичної преси при вивченні французької як другої іноземної мови, надано рекомендації до їхнього застосування. In the article the problem of socio-cultural competence formation of future economists at French lessons is covered. It is underlined that the use of modern French press materials intensifies greatly the process of learning. The advantages of the use of French mass media are defined, the peculiarities of use of articles, advertising slogans and photos from press sources in learning of French as the second foreign language are highlighted, the recommendations of their use are given.