«УРОКИ МЫШЛЕНИЯ» В ПЕДАГОГИЧЕСКОЙ ТЕОРИИ И ПРАКТИКЕ В.А. СУХОМЛИНСКОГО - Басиладзе, Нодар (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті висвітлено методику проведення «уроків мислення» з педагогічної спадщини В.О. Сухомлинського, показано погляди видатного педагога на значення трудового виховання дошкільника та вплив гурткової діяльності на творчий розвиток дитини. В статье освещается методика ведения «уроков мышления» из педагогического наследия В.А. Сухомлинського, показаны взгляды выдающегося педагога на значение трудового воспитания дошкольников и влияние кружковой деятельности на творческое развитие ребенка. The article deals with the methodology of critical thinking lessons practiced by V.O. Sukhomlinsky; the great educationalist’s views of pre-school children’ labor education are given and the importance of club extra curricular work for children’s creativity is emphasized.