ПРОЦЕДУРА ЗАСТОСУВАННЯ ТЕХНОЛОГІЇ ІНТЕРАКЦІЇ РІЗНОТИПОВИХ ПІДХОДІВ У ХОДІ МОВЛЕННЄВОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ПЕДАГОГІВ ЗА ЄВРОПЕЙСЬКОЮ КРЕДИТНО-ТРАНСФЕРНОЮ СИСТЕМОЮ - Дідук-Ступ’як, Галина (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті розглянуто процедуру застосування інноваційної лінгвометодичної технології інтеракції різнотипових підходів у процесі мовленнєвої підготовки майбутніх педагогів за Європейською кредитно-трансферною системою; описано загальнометодологічні, педагогічні, психолінгвістичні, лінгвістичні, методичні основи впровадження курсу «Українська мова за професійним спрямуванням» з акцентом на формуванні фахової комунікації майбутніх вчителів; розкрито сутність феномену технології взаємодії різних парадигм мовленнєвого розвитку студентів у світлі вимог Загальноєвропейських рекомендацій мовної освіти, яка полягає у застосуванні інтеграційного комплексу різноаспектного вивчення студентами лінгвістичного матеріалу в чотирьох видах мовленнєвої діяльності; з’ясовано глотодидактичний інструментарій здійснення процедури використання технології поєднання різних аспектів у ході становлення фахового мовлення; запропоновано авторські альтернативні інтерактивні форми, методи і прийоми. В статье рассматривается процедура использования новой лингвометодической технологии интеракции различных подходов при формировании речевой профессиональной компетентности будущих педагогов в свете требований Европейской кредитно-трансферной системы; обоснованы общеметодологические, педагогические, лингводидактические и лингвистические основы усовершенствования речи студентов в процессе изучения курса «Украинский язык профессионального направления»; определен глотодидактический инструментарий реализации процедуры внедрения технологии взаимодействия различных аспектов в ходе развития коммуникативной компетентности будущих учителей; предложены авторские интерактивные формы, методы и приемы. The article deals with the procedure of implementation of the innovative linguomethodical multi-aspect interaction approach technology in the course of linguistic training of teachers to be according to the European Credit Transfer System; describes overall methodological, pedagogical, linguodidactic and linguistic foundations of implementation of the «Ukrainian for Specific Purposes» course for the formation of the professional competence of teachers to be; reveals the essence of the phenomenon of students linguistic training which meets the requirements of the Common European Framework of Reference for Language Learning; clarifies glotodidactic instruments for the procedure of implementation of the combination of various paradigms technology in the process of professional language training; suggests the authors’ alternative interactive forms, methods and techniques.