ІСТОРІЯ СТАНОВЛЕННЯ ЗАКЛАДІВ СУСПІЛЬНОГО ДОШКІЛЬНОГО ВИХОВАННЯ В УКРАЇНІ (КІНЕЦЬ ХІХ – ПОЧАТОК ХХ СТ.) - Попиченко, Світлана (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
Стаття присвячена дослідженню процесу розвитку теорії і практики дошкільного виховання в Україні в кінці ХІХ – на початку ХХ ст. У науковій праці відтворено історію становлення та проаналізовано діяльність різних типів дитячих закладів зазначеного періоду. Статья посвящена исследованию теории и практики дошкольного воспитания в Украине конца ХІХ – начала ХХ века. В научном труде отображена история становлення и проаналізована деятельность различных типов детских заведений указаного пери ода. The article centers of the exploration of the process of development of theory and practice of pre-school education in Ukraine in the period encompassingthe end of 19-th and the beginning of 20-th centery. In the research work was focused the reconstruction of the history of establishment of different types of pre-school educational jrganizations in the period under study, with the analysis of their activity.