ЕСТЕТИЧНА КУЛЬТУРА, ЕСТЕТИЧНЕ ВИХОВАННЯ ЯК СКЛАДОВІ ВСЕБІЧНОГО РОЗВИТКУ ОСОБИСТОСТІ - Жуков, Сергій (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У даній статті розкриті ефективність організації естетичного виховання, механізми формування естетичної культури, збалансованого розвитку особистості. У роботі аналізуються попередні дослідження та наробки з даної проблематики, уточнюються основні поняття, положення, а також надана схематична структура духовності як морально-естетичної даності. Паралельно розглядаються повнота та гармонійність розвитку особистості, її інтереси, потреби, здібності та можливості. В представленной статье раскрыты эффективность организации эстетического воспитания, механизмы формирования эстетической культуры, сбалансированного развития личности. В работе анализируются предыдущие исследования и наработки по данной проблематике, уточняются основные понятия, положения, а также представлена схематическая структура духовности как морально-эстетической данности. Параллельно рассматриваются полнота и гармоничность развития личности, ее интересы, потребности, способности и возможности. In the article the effectiveness of aesthetic education organization, the mechanisms of aesthetic culture formation and harmonic development of personality are considered. The previous research and draft works according to the problem are analyzed, basic conceptions, regulations are defined more accurately. The scheme of spirituality as moral and aesthetic conception is introduced. Completeness and harmony of personality development, interests, needs, skills and abilities are also concerned in the article.