СИСТЕМА СОЦІАЛЬНОГО ВИХОВАННЯ ТА ЙОГО ОСОБЛИВОСТІ В УКРАЇНІ (20-ті рр. ХХ ст.) - Коробова, Лілія (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті розкривається зміст понять соціалізація і виховання та об’єднує їх в одне – соціальне виховання. Автор досліджує історію зародження і особливості розвитку соціального виховання на території України у 20-х роках ХХ століття – період, коли ідея соціального виховання стає провідною в українській педагогічній думці. Загалом у 20-х роках ХХ століття соціальне виховання в Україні відрізнялось націленістю на загальну організацію дитинства, на улаштування колективного життя всього дитячого населення. В статье раскрывается содержание понятий социализация и воспитание и объединяет их в одно – социальное воспитание. Автор исследует историю зарождения и особенности развития социального воспитания на территории Украины в 20-х годах ХХ века, ведь именно в то время идея социального воспитания становится ведущей в украинской педагогической мысли. В целом, в 20-х годах ХХ века социальное воспитание в Украине отличалось нацеленностью на общую организацию детства, на устраивание коллективной жизни всего детского населения. In the article maintenance of concepts socialization and education is opened up and it is united them in one is social education. An author investigates history of origin and feature of development of social education on territory of Ukraine in the 20-th years of ХХ century, in fact exactly in that time the idea of social education becomes leading in the Ukrainian pedagogical mind. On the whole in the 20-th years of ХХ century social education in Ukraine differed in aimed at general organization of childhood, on arranging of collective life of all child’s population.