ДИДАКТИКО-МЕТОДОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ ОРГАНІЗАЦІЇ МІЖКУЛЬТУРНОГО ДІАЛОГУ У ТВОРЧОСТІ М. БУНАКОВА - Мілько, Наталя (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті розглядаються основні дидактико-методологічні аспекти організації міжкультурного діалогу представлені у роботах відомого педагога М. Бунакова. Автор підкреслює, що видатні вчені першої половини ХХ століття прагнули до зміни самого процесу взаємодії між учасниками навчально-виховного процесу. Проаналізовано основні форми та методи навчання, що, на думку вченого, сприяють успішній організації міжкультурного діалогу. В статье рассматриваются основные дидактико-методологические аспекты организации межкультурного диалога, представленные в работах известного педагога Н. Бунакова. Автор подчеркивает, что выдающиеся ученые первой половины ХХ столетия стремились к изменениям самого процесса взаимодействия между участниками учебно-воспитательного процесса. Проанализированы основные формы и методы, которые, по мнению ученного, способствуют успешной организации межкультурного диалога. In the article the main didactic and methodological aspects of organization of intercultural dialogue, represented in works of famous teacher M. Bunakov, are considered. Author accents that the outstanding scholars of the first half of the XX century were eager to change the process of interaction between the participants of the educational process. The main forms and methods, that help successful organization of intercultural dialogue, according to scholar’s ideas, were analyzed.