ЗАСОБИ НОВІТНЬОЇ ПЕДАГОГІКИ: ПЕРФОРМАТИВНІЙ ТЕКСТ - Смирнов, Владислав (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
Розглянуто феномен перформативного навчального тексту, поява якого є закономірною на етапі виникнення й становлення новітньої педагогіки і зміни освітніх парадигм. Показано, що через перформативний текст реалізується найраціональніший спосіб засвоєння навчального матеріалу, коли прискорюються процеси формування системи знань і категоріального апарата в тих, кого навчають. Рассмотрен феномен перформативного учебного текста, появление которого закономерно на этапе возникновения и становления новейшей педагогики и смены образовательных парадигм. Показано, что через перформативный текст реализуется самый рациональный способ усвоения учебного материала, когда у обучаемых ускоряются процессы формирования системы знаний и категориального аппарата. The phenomenon of the performative training text, which appearance is regular in the stage of appearance and formation of newest pedagogy and change of educational paradigms is examined. It is shown that through the performative text the most rational method of mastering the training material is realized, when in trainees the processes of the formation of the system of knowledge and categorial apparatus are accelerated.