З ДОСВІДУ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ВЧИТЕЛІВ ПОЧАТКОВОЇ ШКОЛИ ДО РОЗРОБКИ ТЕСТОВИХ ЗАВДАНЬ ЗАСОБАМИ MS WORD - Маркова, Євгенія (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті розглядається питання підготовки майбутніх учителів початкової школи до створення тестових завдань засобами MS Word у ході базової інформатичної підготовки. Проаналізовано методику навчання майбутніх учителів початкової ланки освіти основам розробки тестових завдань, зокрема запропоновано механізми формування комплексних навичок роботи зі складним інструментарієм: формами, шаблонами, таблицями, графікою. В статье рассматривается вопрос подготовки будущих учителей начальной школы к созданию тестовых заданий средствами MS Word в ходе базовой информационной подготовки. Проанализирована методика обучения будущих учителей начального звена образования основам разработки тестовых заданий, в частности предложены механизмы формирования комплексных навыков работы со сложным инструментарием: формами, шаблонами, таблицами, графикой. Questions of preparation future elementary school teachers to creating test items by means of MS Word at basic information training are disclosed in the article. Methodology of training future elementary school teachers of education by bases of testing items is analysed, particularly mechanisms of forming complex skills of work with hard instruments are suggested: by forms, examples, graphic.