ФОРМУВАННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ ФІЛОЛОГІВ В АСПЕКТІ АКСІОЛОГІЧНОГО ПІДХОДУ - Данилюк, Сергій (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
Статтю присвячено висвітленню проблеми формування професійної компетентності майбутніх філологів у світлі аксіологічного підходу. Використання зазначеного підходу у процесі формування професійної компетентності студентів лінгвістичних спеціальностей зумовлене необхідністю модернізації освіти й розроблення нових стратегій її розвитку, а також реалізації обґрунтованих змін стратегії вищої освіти. У статті виокремлено декілька підходів до класифікації педагогічних цінностей як основи аксіологічного підходу до формування професійної компетентності майбутніх філологів. Статья посвящена освещению проблемы формирования профессиональной компетентности будущих филологов в свете аксиологического подхода. Использование указанного подхода в процессе формирования профессиональной компетентности студентов лингвистических специальностей обусловлено необходимостью модернизации образования и разработки новых стратегий ее развития, а также реализации обоснованных изменений стратегии высшего образования. В статье выделены несколько подходов к классификации педагогических ценностей как основы аксиологического подхода к формированию профессиональной компетентности будущих филологов. The article deals with the highlighting of the formation of future philologists’ professional competence in the light of an axiological approach. The usage of this approach in the process of formation of the professional competence of students of linguistic specialties is conditioned by the need of modernization of education and development of new strategies of its development as well as implementation of changes in the strategies of higher education. The article highlights a number of approaches to the classification of educational values as the basis of the axiological approach to the formation of future philologists’ professional competence.