ТВОРЧЕ ВИКОРИСТАННЯ М. М. МИРОНОВИМ ПЕДАГОГІЧНОЇ СПАДЩИНИ К. Д. УШИНСЬКОГО - Кудина, Ганна (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
Автор ознайомлює читачів із сутністю, значенням та педагогічними ідеями двох відомих педагогів – К. Д. Ушинського і М. М. Миронова. У статті порушені і всебічно обґрунтовані проблеми створення підручників для початкової освіти, висвітлено погляди педагогів на проблеми освіти і виховання підростаючого покоління, визначено їх актуальність для сучасної школи. Автор знакомит читателей с сущностью, значением ипедагогическими идеями двух известных педагогов – К. Д. Ушинского и Н. М. Миронова. В статье затронуты и всесторонне обоснованы проблемы создания учебников для начального образования, отражены взгляды педагогов на проблемы образования и воспитания подрастающего поколения, определены их актуальность для современной школы. The author acquaints readers with the essence, value and pedagogical ideas of two well-known teachers – K. D. Ushynskyi and M. M. Mironov. The article raises and thoroughly grounded problems of textbooks for primary education covers the views of teachers on issues of the younger generation education, defines the irrelevance to the modern school.