ОБУЧЕНИЕ ЛОГИЧНОСТИ РИТОРИЧЕСКОГО ДИСКУРСА НА УРОКАХ ЯЗЫКА В ОСНОВНОЙ ШКОЛЕ - Воробьёва, Алла (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
Статтю присвячено проблемам навчання логічності риторичного дискурсу на уроках мови в основній школі. У дослідженні розкрито специфіку риторичного дискурсу, подані змістовні характеристики логічності публічного виступу, запропоновано технологію навчання логічності дискурсу оратора на уроках мови в основній школі, визначені основні логіко-структурні схеми різних типів риторичних текстів, сформульовані завдання, що спрямовані на вдосконалення логічності мовлення. Обґрунтовано значимість набуття риторичних знань і формування відповідних умінь та навичок у період навчання в основній школі.