ФОРМУВАННЯ НАЦІОНАЛЬНО-МОВНОЇ ОСОБИСТОСТІ МАЙБУТНЬОГО УЧИТЕЛЯ-СЛОВЕСНИКА У ПРОЦЕСІ ЙОГО ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ - Гончарук, Валентина; Гончарук, Віталій (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
Складні соціально-політичні процеси в Україні висувають високі вимоги до особистості, серед яких основною є вільне володіння українськими національно-мовними скарбами. У наш час особистість повинна зберігати історичну та фольклорну пам’ять, відроджувати національну культурну спадщину, дбати про культуру мови. Важливою складовою формування національно-мовної особистості є її духовний розвиток, виховання любові й пошани до рідного слова, народу, його одвічних цінностей та ідеалів. Таку особистість може виховати тільки національно свідомий учитель-словесник, справжній патріот і громадянин України, підготовку якого успішно здійснює Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини.