ТЕКСТОВА ОСНОВА РОЗВИТКУ КОМУНІКАТИВНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ УЧНІВ - Мамчур, Лідія (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті з’ясовано роль тексту в процесі розвитку комунікативної компетентності учнів, визначено і схарактеризовано особливості основних аспектів методичної роботи з текстом на уроці української мови (смисловий, структурно-стилістичний, комунікативний). Визначено систему комунікативних умінь, які необхідно розвивати в учнів 5–9 класів на текстовій основі. Описано способи методичної організації процесу розвитку комунікативних умінь на основі тексту і розроблено на їх основі систему роботи з розвитку комунікативної компетентності учнів.