ВИКОРИСТАННЯ ДИТЯЧИХ ПЕРІОДИЧНИХ ВИДАНЬ МОВНИХ МЕНШИН УКРАЇНИ У НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНОМУ ПРОЦЕСІ ПОЧАТКОВОЇ ШКОЛИ - Марущак, Олександра (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті розглядається сучасний стан дитячих періодичних видань окремих мовних меншин України (болгарської, молдовської, єврейської, польської, арабської) та можливість використання часописів у навчально-виховному процесі шкіл із національною мовою навчання. Проаналізовано змістове наповнення журналів та газет із точки зору його застосування в межах початкової ланки освіти. Окреслені матеріали доцільно використовувати з метою пізнання національних духовних надбань, формування комунікативної компетентності школярів шляхом засвоєння знань з мови навчання, опанування всіх видів мовленнєвої діяльності, здобуття загальних уявлень про літературу як вид мистецтва та набуття певного соціального досвіду.