ВПЛИВ НАУКОВО-ДОСЛІДНИЦЬКОГО СЕРЕДОВИЩА НА ПРОФЕСІЙНУ ПІДГОТОВКУ СТУДЕНТІВ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ МОРСЬКОГО ПРОФІЛЮ - Дягилева, Олена (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
Стаття присвячена проблемі удосконалення професійної підготовки у вищих навчальних закладах як однієї з умов конкурентоспроможності майбутніх фахівців морської галузі, обґрунтовано формування науково-дослідницького середовища. Зосереджуючись на питаннях професійної адаптації, автор наголошує також на важливості підготовленості майбутнього фахівця морської галузі до активної творчої діяльності.