ПЕДАГОГІЧНА ПІДТРИМКА ЯК БАЗОВА ТЕХНОЛОГІЯ ВИХОВАННЯ ДИТИНИ-СИРОТИ В УМОВАХ ДИТЯЧОГО БУДИНКУ СІМЕЙНОГО ТИПУ - Лоза, Тетяна (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті представлено результати теоретичного дослідження педагогічної підтримки дитини-сироти в умовах мінливих соціальних умов. Здійснено аналіз наукових підходів до розуміння понятійної конструкції «педагогічна підтримка». Сутність педагогічної підтримки в умовах дитячого будинку сімейного типу досліджено як елемент співпраці на шляху соціалізації та самореалізації дитини-сироти, як принцип особистісно-орієнтованої системи виховання та як педагогічну технологію, що направлена на самовизначення особистості, розвиток її індивідуальності.