ФОРМУВАННЯ ЗАСАД МОРАЛЬНОЇ КУЛЬТУРИ РАДЯНСЬКОГО ВЧИТЕЛЯ ПЕДАГОГІЧНИХ ЗАКЛАДІВ РІВНЕНЩИНИ (1939–1950 рр.): ІСТОРИКО-ПЕДАГОГІЧНИЙ АСПЕКТ - Сорочинська, Тетяна (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті автор аналізує особливості формування засад моральної культури студентів педагогічних закладів Рівненщини (1939–1950 рр.). З’ясовано роль морального та духовного чинника як засобу професіоналізації майбутнього радянського вчителя педагогічних закладів Рівненщини представленого періоду. Зазначено, що моральна культура особистості виявляє засвоєння існуючих у суспільстві моральних цінностей, ступінь залучення їх до моральних аспектів діяльності, міру особистого морального розвитку.