ОРГАНІЗАЦІЯ СОЦІАЛЬНОЇ СЛУЖБИ З РОЗВ’ЯЗАННЯ КОНФЛІКТІВ У ПТНЗ - Котловий, Сергій (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті обґрунтовується роль, процедура створення та організація діяльності соціальної служби з розв’язання конфліктів у професійно-технічному навчальному закладі. Доведено, що з метою подолання і корекції конфліктних форм поведінки учнів ПТНЗ, зміни структури зв’язків і відносин в учнівському колективі доречними є такі прийоми: встановлення структури неофіційних відносин відповідно до офіційної; заміна неофіційних відносин засобами виховання, орієнтація неформальних груп на розв’язання спеціальних суспільно корисних справ шляхом розширення спілкування членів колективу в процесі організації різних видів життєдіяльності.