СУЧАСНИЙ СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ ВПРОВАДЖЕННЯ САПР-ТЕХНОЛОГІЙ В ПРОЦЕС ГРАФІЧНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ТЕХНОЛОГІЙ - Потапкін, Віталій (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті розглянуті питання оптимізації професійно-графічної підготовки майбутніх учителів технологій засобами САПР-технологій на основі вивчення досвіду їх впровадження в навчальний процес. Проведене дослідження засвідчило, що така інновація дозволяє швидше і глибше визначити інтелектуальний потенціал і здатність студентів до творчості, розвинути їх творчий кругозір, застосовуючи комплексні графічні моделі для синтезу складних технічних об’єктів, вивільнити час від механічної роботи для творчої.