СТАНОВЛЕННЯ ТА РОЗВИТОК СИСТЕМИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ КЕРІВНИХ І ПЕДАГОГІЧНИХ КАДРІВ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ В УКРАЇНІ (1900–2012 РОКИ) - Білянін, Григорій (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті визначено періоди становлення та розвитку системи підвищення кваліфікації керівних і педагогічних кадрів закладів освіти в Україні з 1900 по 2012 роки. Розкрито форми, зміст, тривалість та частоту курсів підвищення кваліфікації керівних і педагогічних кадрів у кожному періоді.