СТАНОВЛЕННЯ ІДЕЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ДОЗВІЛЛЯ У СВІТОВІЙ І ВІТЧИЗНЯНІЙ ПЕДАГОГІЧНІЙ ДУМЦІ - Денисенко, Анжела (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті розглянуто становлення та розвиток дозвілля, зокрема деякі ідеї організації дозвілля, зародження форм дозвіллєвої діяльності та динаміку розвитку галузі дозвілля. Підкреслюється виховне значення дозвіллєвої діяльності у формуванні особистості та всебічному розвитку молодого покоління в історичному аспекті. Звертається увага на функції дозвілля, які склалися історично: рекреаційна, комунікативна, соціальна, творча, ціннісно-орієнтаційна, розвивальна, пізнавальна та виховна.