ФОРМУВАННЯ ДИСЦИПЛІНОВАНОСТІ У ВИХОВАНЦІВ КАДЕТСЬКИХ КОРПУСІВ НАДДНІПРЯНСЬКОЇ УКРАЇНИ (СЕРЕДИНА ХІХ – ПОЧАТОК ХХ СТ.) - Коміренко, Юрій (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті на підставі історичних матеріалів розглядається специфіка виховного процесу в дореволюційних кадетських корпусах Наддніпрянщини. Зокрема з’ясовується, як методом привчання майбутнім офіцерам прищеплювалися стійкі форми поведінки, пов’язані з організованістю, зібраністю, витримкою, які притаманні такій рисі характеру як дисциплінованість.