ІНШОМОВНА ПІДГОТОВКА ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ В ІНФОРМАЦІЙНО-ОСВІТНЬОМУ СЕРЕДОВИЩІ УНІВЕРСИТЕТУ - Безлюдна, Віта; Безлюдний, Роман (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті автори аналізують специфіку іншомовної підготовки здобувачів вищої освіти в інформаційно-освітньому середовищі університету. Визначено поняття «іншомовна підготовка», «інформаційно-освітнє середовище». Розкрито роль процесуальних аспектів іншомовної підготовки здобувачів вищої освіти в умовах глобалізації та інформатизації українського суспільства. З’ясовано, які засоби навчання використовують у процесі іншомовної підготовки здобувачів вищої освіти Встановлено, специфіка інформаційно-освітнього середовища університету полягає в тому, що воно є засобом моделювання іншомовного спілкування здобувачів вищої освіти, джерелом іншомовних інформаційно-комунікаційних ресурсів, автентичних навчальних матеріалів різного рівня складності тощо.