СТРУКТУРА СОЦІАЛЬНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ СОЦІОНОМІЧНИХ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ - Тюльпа, Тетяна (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті здійснено теоретичний аналіз наукових теорій і концепцій, який дозволив визначити структуру соціальної компетентності майбутніх фахівців соціономічних спеціальностей, яку складають когнітивний, діяльнісно-комунікативний, мотиваційно-ціннісний і рефлексивний компоненти. Доведено, що особистісна складова соціальної компетентності специфічно представлена в змісті кожного із зазначених компонентів. Показано, що їхній зміст ґрунтується на головних цілях професійної освіти, структурному поданні соціального досвіду і досвіду особистості, а також основних видах діяльності.