ІНТЕРАКТИВНЕ НАВЧАННЯ: ЗАКОРДОННИЙ ДОСВІД У ВІТЧИЗНЯНУ ПРАКТИКУ - Черновол, Надія (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2017)
У статті розглянуто питання впливу педагога на професійну підготовку студента, формування його особистості. Конкурентоспроможність національної системи освіти у європейському і світовому просторі має забезпечуватись високою якістю підготовки випускників закладів вищої освіти. Українська освітня система потребує переосмислення та залучення національного й зарубіжного досвіду, упровадження інновацій. Успішне вирішення цього завдання значною мірою залежить від викладачів. Розглянуто основні переваги технології Ірене Кляйн, проблеми її впровадження у вітчизняних вузах. Наголошено на важливості духовно-ціннісної сфери особистості педагога.