ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ ПРАЦЕОХОРОННОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ - Білик, Роман (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті розглянуто педагогічні умови формування працеохоронної компетентності майбутніх фахівців професійної освіти. Обґрунтовано необхідність підвищення якості професійної підготовки фахівців у галузі охорони праці, її відповідності вимогам сучасного високотехнологічного виробництва. Розкрито зміст підготовки майбутнього фахівця з охорони праці, який має бути розроблений відповідно до кінцевих програмних результатів навчання, щоб усі компоненти навчально-методичного забезпечення формували відповідні прогнозовані предметні результати навчання. Розглянуто наукові підходи дослідників довизначення складу і структури компонентів працеохоронної компетентності, виокремлено змістові складники цієї соціально значущої якості майбутніх інженерів-педагогів.