СУЧАСНІ ПЕДАГОГІЧНІ ТЕХНОЛОГІЇ ВИВЧЕННЯ КУРСУ «ГЕОГРАФІЯ: РЕГІОНИ І КРАЇНИ» - Герасименко, Оксана (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
Розглянуто актуальне питання сучасної дидактики. Виокремлено сучасні педагогічні технології при вивченні курсу «Географія: регіони і країни». Дослідження проведено серед слухачів курсів післядипломної освіти спеціальності «Середня освіта (Географія)» методом абстрагування, анкетного опитування, інтерв’ю. Детально проаналізовано дефініції «навчання», «педагогічні технології». Основними результатами роботи визначено педагогічні технології, які в сучасних умовах слугують основою міцних знань старшокласників із географії, стають підґрунтям у формуванні професійного потенціалу вчителя.