ФОРМУВАННЯ СТИЛІСТИЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ-ФІЛОЛОГА ЗАСОБАМИ ФРАЗЕОЛОГІЧНОЇ ВИРАЗНОСТІ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ - Коломієць, Інна; Розгон, Валентина (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті висвітлено проблему формування мовностилістичної компетентності майбутніх учителів-філологів; запропоновано науково-теоретичне обґрунтування прагматичної моделі здійснення стилістичної підготовки за допомогою виражальних засобів фразеології української мови; розглянуто ефективні форми засвоєння стилістичної фразеології, наведено систему тренувальних вправ. Пропонована модель навчання фразеологічної стилістики сприятиме успішному становленню мовної особистості сучасного вчителя з високим рівнем стилістичної грамотності, лінгвокреативним способом мислення.