ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ МІЖОСОБИСТІСНОГО СПІЛКУВАННЯ УЧНІВ МОЛОДШИХ КЛАСІВ В УМОВАХ НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ - Скиба, Ганна (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті розглянуто особливості міжособистісного спілкування учнів молодших класів в умовах Нової української школи. Визначено, що провідною педагогічною технологією сучасної освіти є педагогіка партнерства. З’ясовано роль міжособистісного спілкування у навчанні молодших школярів. Виокремлено чинники, що впливають на оптимальне формування міжособистісних відносин в інклюзивному колективі. Обґрунтовано, що застосування цілісного та комплексного підходу до навчально-виховного процесу з використанням передових педагогічних технологій сприяє формуванню високих комунікативних навичок у молодших школярів