ПОНЯТТЯ ПРОФЕСІЙНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ ХОРЕОГРАФІВ ЯК СИСТЕМИ - Чжан, Сяо (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2021)
У статті розглянуто питання щодо поняття «професійна майстерність хореографів» як системи. У роботі йдеться про необхідність визначення критеріїв професійної майстерності хореографів в умовах ЗВО та закладів культури і мистецтв на основі системного підходу. У статті також наголошується на тому, що багаторазове і постійне застосування принципів системного підходу до формування професійної майстерності хореографів забезпечить стабільний результат у навчально-творчому процесі закладів вищої освіти та установ культури та мистецтв з підготовки молодих фахівців і загалом сприятиме вдосконаленню хореографічного освіти і хореографічного мистецтва. Ключові слова: хореографія, хореограф, фахова підготовка, система, системний підхід, професійна майстерність, професіоналізм.