ФОРМУВАННЯ ЗНАНЬ НАУКОВОЇ КОМУНІКАЦІЇ АНГЛІЙСЬКОЮ МОВОЮ У СТУДЕНТІВ ПРИРОДНИЧО-МАТЕМАТИЧНИХ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ МАГІСТРАТУРИ - Кирикилиця, Валентина; Троцюк, Аїда; Ясінська, Оксана (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2022)
Обґрунтовано важливість вивчення навчальної дисципліни «Наукова комунікація іноземною мовою» як складової освітньої програми підготовки магістрів. Окреслено шляхи формування знань наукової комунікації англійською мовою: знання елементів академічних текстів, дотримання вимог щодо написання наукових текстів. Зроблено висновок про ефективність запропонованих методів вивчення наукового аспекту англійської мови студентами-магістрантами природничо-математичних спеціальностей. Ключові слова: наукова комунікація; магістратура; англійська мова; навчальна дисципліна; науковий аспект; освітньо-наукова програма; магістранти; академічний текст; дослідження.