ОРГАНІЗАЦІЙНО-ПЕДАГОГІЧНІ УМОВИ РОЗВИТКУ ЗДАТНОСТІ СТУДЕНТІВ ПЕДАГОГІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ДО ІНТЕРАКТИВНОЇ ДИСТАНЦІЙНОЇ НАВЧАЛЬНОЇ ВЗАЄМОДІЇ - Науменко, Назарій (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2024)
У статті висвітлені організаційно-педагогічні умови розвитку здатності майбутніх учителів до інтерактивної дистанційної навчальної взаємодії: впровадження моделей інтерактивної дистанційної взаємодії в освітній процес педагогічного університету; комбінування різноманітних форм інтерактивної дистанційної навчальної взаємодії; використання активних та інтерактивних методів навчання; створення на засадах рівноправності, рівнозначності суб’єктів навчання, їх співпраці та взаємонавчання відкритого динамічного інформаційно-освітнього середовища; використання сучасних діалогічних технологій, модифікація традиційних форм педагогічної взаємодії.