ІМПЛЕМЕНТАЦІЯ КОМПЕТЕНТНІСНОГО ПІДХОДУ В БАЗОВІЙ СЕРЕДНІЙ ОСВІТІ З ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ - Омельяненко, Інна (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2025)
У статті подано історичну ретроспективу установки на формування компетентностей, окресленої навчальними програмами з фізичної культури для закладів загальної середньої освіти у добу незалежності України. Показано наступність чинних нормативних актів в системі забезпечення умов для реалізації компетентнісного підходу у загальній середній освіті з фізичної культури. На прикладі змісту культурної ключової компетентності співавторкою Державних стандартів з галузі «Фізична культура» проілюстровано логіку генерування змісту обов ʼ язкових результатів фізичного виховання школярів для формування наскрізних умінь.