ОСОБЛИВОСТІ ПІДВИЩЕННЯ ПРАВОВОЇ КУЛЬТУРИ МАЙБУТНІХ ВИКЛАДАЧІВ ІСТОРІЇ ТА ПРАВОЗНАВСТВА - Жеба, Євген (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2025)
У статті досліджено теоретичні засади та практичні підходи до підвищення правової культури майбутніх викладачів історії та правознавства. Мета дослідження полягає у пошуку та виявленні актуальних шляхів інтеграції правової освіти у фахову підготовку майбутніх викладачів із урахуванням сучасного соціального контексту. Для цілей аналізу було застосовано метод аналізу та синтезу, а також метод порівняння. Одержані результати демонструють, що ефективна процедура підвищення правової культури потребує поєднання академічної, соціально-правової та педагогічної складових.