ФОРМУВАННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ ІЗ СПЕЦІАЛЬНОЇ ОСВІТИ ЗАСОБАМИ НАУКОВОЇ КОМУНІКАЦІЇ ІНОЗЕМНОЮ МОВОЮ У КОНТЕКСТІ СУЧАСНИХ НАУКОВО-МЕТОДОЛОГІЧНИХ ПІДХОДІВ - Ірхіна, Юліана (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2025)
У статті розглянуто актуальні аспекти формування професійної компетентності магістрантів спеціальності 016 «Спеціальна освіта» в умовах оновлення методологічних підходів до підготовки фахівців. Обґрунтовано доцільність інтеграції теоретичної, дослідницької та практичної складових у цілісний освітній процес, що включає формування академічних навичок наукової комунікації іноземною мовою. Окреслено зміст ключових компонентів професійної компетентності магістрантів, що є базовими для формування готовності майбутніх фахівців до ефективного виконання професійних функцій, академічної взаємодії, міжкультурного діалогу та рефлексивного розвитку.