ФОРМУВАННЯ КУЛЬТУРИ ЗВОРОТНОГО ЗВ’ЯЗКУ З ПЕДАГОГІЧНИМ СКЛАДОМ У ВІЙСЬКОВОМУ ЗАКЛАДІ ЧЕРЕЗ ЦИФРОВІ ПЛАТФОРМИ МОНІТОРИНГУ - Кравець, Тарас; Бахмат, Максим (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2026)
У статті висвітлено результати впровадження електронного порталу моніторингу навчального процесу у військовому закладі вищої освіти. Проаналізовано освітні та управлінські ефекти цифрової фіксації перевірок занять, автоматизації збору даних і забезпечення зворотного зв’язку між керівництвом, кафедрами та викладачами. Визначено функціональні можливості системи та її значення для підвищення прозорості контролю, якості освіти й обґрунтованості управлінських рішень. Окреслено перспективи розвитку порталу.