СУТНІСТЬ ЗДОРОВ’Я ТА ОСОБЛИВОСТІ ЙОГО ЗБЕРЕЖЕННЯ У ДІТЕЙ ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ В СУЧАСНОМУ НАУКОВОМУ ДИСКУРСІ - Тітаренко, Світлана; Цись, Наталія (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2026)
У статті проаналізовано наукові підходи до розуміння сутності здоров’я та особливостей його збереження у дітей дошкільного віку в сучасному науковому дискурсі. Розкрито основні компоненти здоров’я як інтегральної характеристики особистості. Узагальнено підходи вітчизняних і зарубіжних учених до проблеми формування та зміцнення здоров’я дітей. Визначено роль фізичної активності, освітнього середовища, психологічного комфорту та здоров’язбережувальних технологій у забезпеченні гармонійного розвитку дитини.