ІНТЕГРАЦІЙНИЙ ПІДХІД ДО НАВЧАННЯ УЧНІВ ПТНЗ ХУДОЖНЬОЇ ОБРОБКИ МЕТАЛУ - Зузяк, Тетяна; Марущак, Оксана; Стешин, Євгеній (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті обґрунтовано доцільність упровадження інтеграційного підходу в навчання учнів ПТНЗ художньої обробки металу, що ґрунтується на методологічних, дидактичних, психологічних, історичних, виробничих і загальнонаукових передумовах, як засобу розв’язання суперечностей в процесі професійної підготовки майбутніх виробників художніх виробів з металу; з’ясовано, що об’єктивну необхідність інтеграції знань однієї з основних спеціальних дисциплін «Матеріалознавство з професії: виробник художніх виробів з металу» зумовлює її інтеграційна природа; виявлено особливості інтеграції знань з дисципліни «Матеріалознавство з професії: виробник художніх виробів з металу», традицій народного мистецтва та новітніх технологій дизайну на основі аналізу стану і теорії досліджуваної проблеми.