ГЕНДЕРНИЙ РОЗРИВ В ОПАНУВАННІ STEM ПРЕДМЕТІВ: ПРИЧИНИ ТА ШЛЯХИ ПОДОЛАННЯ - Сисоєва, Ольга (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
Здійснено обґрунтування необхідності розвитку гендерної рівності в рамках STEM освітнього простору, подолання гендерних стереотипів, які впливають на мотивацію в навчанні та стають психологічною перепоною в самореалізації індивіда. Розглянуто можливі шляхи подолання гендерної прогалини в залученні дівчат в опануванні STEM професій. Висвітлено переваг для освітнього середовища та майбутнього підвищення адаптивності молодих спеціалістів на ринку праці, завдяки психологічним інтервенціям спрямованим на гендерну соціалізацію учнів.