ВИМОГИ ДО НАУКОВО-МЕТОДИЧНОЇ ПІДГОТОВКИ ВЧИТЕЛЯ НАРОДНИХ ШКІЛ В УЧИТЕЛЬСЬКИХ СЕМІНАРІЯХ (кінець ХIХ – початок ХХ ст.) - Андрійчук, Н. (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті визначаються вимоги до науково-методичної підготовки вчителів народних шкіл, що ставилися в курсі викладання педагогіки в учительських семінаріях України кінця ХІХ – початку ХХ століття. На основі аналізу архівних документів автор робить висновок про рівень підготовки майбутніх народних учителів для роботи із широкими народними масами. The article determines the requirements concerning scientific and methodical preparation of people’s school teachers, which were taught within the course of pedagogy in the teaching seminaries of Ukraine at the end of the 19th – the beginning of the 20th centuries. On the basis of the archive documents analysis the author makes a conclusion about the level of the future people’s teachers’ readiness for work with great masses of folk people.