ВИКОРИСТАННЯ ІНДИВІДУАЛЬНИХ ФОРМ КРАЄЗНАВЧОЇ РОБОТИ У ФОРМУВАННІ НАЦІОНАЛЬНОЇ САМОСВІДОМОСТІ СТАРШОКЛАСНИКІВ ЗАГАЛЬНООСВІТНІХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ - Бондаренко, Т. (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
Стаття присвячена висвітленню ролі творчої та дослідницької роботи краєзнавчого змісту у формуванні національної самосвідомості старшокласників. Проаналізовано необхідні для цього педагогічні умови. Розкрито особливості експериментальної роботи з організації творчої і дослідницької діяльності в процесі навчальної, позаурочної і позакласної краєзнавчої роботи. The article devoted to the role of the creative and research work of the local lore context in the formation of national self-consciousness of senior pupils. Along with this the necessary pedagogical condition are analyzed. The peculiarities of the experimental activity in the process of educational, out-of-lesson and out-ofwork local lore work are exposed.