ДИДАКТИЧНІ УМОВИ НАВЧАННЯ ПРАВИЛАМ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ МОЛОДШИХ ШКОЛЯРІВ - Гуріненко, Інна (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті проаналізовані дидактичні умови навчання правилам пожежної безпеки молодших школярів. Автор розглядає екскурсію, інтеракцію, ігрову діяльність як важливі форми навчання, наголошує на обов’язковості інформативності навчання, наочності та важливості міжпредметних зв’язків. Значна увага зосереджена на дидактичних умовах використання медіа-засобів навчання під час вивчення правил пожежної безпеки молодших школярів. В статье проанализированы дидактические условия процесса обучения правилам пожарной безопасности младших школьников. Автор рассматривает экскурсию, интеракцию, игру как важные формы обучения, подчеркивает обязательность информативности обучения, наглядности и важность межпредметных связей. Внимание акцентировано на дидактических условиях использования медиа-средств обучения при изучении правил пожарной безопасности младшими школьниками. Didactic conditions of fire safety rules teaching at primary school are analyzed in the article. The author considers excursion, interaction, games to be the important forms of education; emphasizes the necessity of teaching informativity, visualization and importance of interdisciplinary relations. Great attention is paid to didactic conditions of use of media-techniques of education while learning fire safety rules at primary school.