ПЕДАГОГІЧНІ ЗАСАДИ РОЗВИТКУ ЛОГІЧНОГО МИСЛЕННЯ В СТАРШИХ ДОШКІЛЬНИКІВ - Любченко, Інна (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті розглядається формування особистості дитини, навчання дітей творчо мислити, виховання активного ставлення до здобуття знань, розвиток їхніх інтелектуальних і творчих здібностей. Найбільшу увагу приділено розкриттю педагогічних особливостей розвитку логічного мислення дошкільників, обгрунтовано сензитивність цього періоду щодо розвитку даного виду мислення. В статье рассматривается формирование личности ребенка, обучение детей творческому мышлению, воспитание активного отношения к получению знаний, развитие их интеллектуальных и творческих способностей. Наибольшее внимание уделено раскрытию педагогических особенностей развития логического мышления дошкольников, обоснованно сензитивность этого периода относительно развития данного вида мышления. In the article, forming of personality of child, studies of children is examined creatively to think, education of active attitude toward the receipt of knowledge, development of their intellectual and creative capabilities. Most attention is spared to opening of pedagogical features of development of logical thought of underfive/pls, reasonably сензитивність of this period in relation to development of this type of thought.